Pijl en boog schieten

Pijl en boog schieten is een traditionele activiteit. PijlEnBoogSpel.be biedt hierop een gedurfde variant. Je kan het een beetje vergelijken met paintball. De punten van de pijlen zijn vervangen door ronde stoppen zodat je niemand kan verwonden.  Ook de bogen zijn aangepast zodat de trekkracht gelimiteerd is bij het pijl en boog schieten. Tot slot dient ook iedereen net zoals bij paintball een veiligheidsbril of helm te dragen om de ogen te beschermen. Tijdens het pijl en boog schieten kan je de pijl soms ontwijken als deze op je af komt is het bij sommige spelconcepten niet nodig dat iedereen een beschermmasker op heeft.

Op deze site kunt je een pijl en boog set huren. Deze set bevat:

  • 1 bo0g
  • 2 pijlen
  • 1 beschermmasker

Met dit materiaal kun je leuke en originele spellen spelen voor groepen, kijk op de spelconcepten pagina voor spelideeën. Als speelveld heb je een open vlakte nodig, een voetbalveld of zandvlakte is ideaal. Wij raden niet aan om met dit materiaal op een bebost speelveld te spelen, je raakt tijdens het pijl en boog schieten makkelijk de pijlen kwijt. pijl en boog schieten zonder masker

Pijl en boog schieten – Het materiaal

pijl en boog schieten met masker
Het materiaal is specifiek ontworpen om op een veilige manier pijl en boog met elkaar te spelen. De bogen zijn in trekkracht aangepast zodat de pijlen aan een maximale en veilige snelheid de bogen verlaten.

De pijlen zijn voorzien van een zachte ronde bol op het uiteinde. Je voelt de pijl als je geraakt wordt maar je hebt geen pijn of blauwe plekken. Omdat je de pijl toch duidelijk voelt is dit pijl en boog spel een perfect alternatief voor paintball. Het is even leuk, uitdagend om onder de knie te krijgen en je houdt er geen vervelende blauwe plekken aan over.

Pijl en boog schieten – Schiet tips

pijl en boog schieten met meerdere pijlen
Het belangrijkste bij het pijl en boog schieten na het correct mikken is een nieuwe pijl op je boog leggen. Dit moet correct en snel gebeuren wil je zelf niet als eerste uit zijn.

Hoe leg je een pijl op de boog? Boven je hand aan de boog is een kleine drager waar je de pijl op kunt laten rusten. Op de draad van de boog staan twee ijzeren ringen. Tussen deze twee ringen moet je de achterkant van de pijl met de inkeping plaatsten. Trek hard genoeg tot je de pijl hoort “klikken”

Kijk tijdens het klikken ook even of de pluimpjes van de pijl tijdens het pijl en boog schieten de boog niet gaan raken. Een pluimpje moet weg van de boog wijzen. Is dit niet het geval dan draai je best je pijl een halve slag om. Dit voorkomt schade aan de pluimpjes en biedt meer stabiliteit tijdens het schieten.

Om sneller te schieten hou je het best je pijlen in je trekhand zoals op de foto. Oefen wat op het opleggen van de pijlen zodat je snel je tegenstander kunt uitschakelen.