Dit pijl en boog spel (ook wel Archery tag genoemd) kan in verschillende vormen gespeeld worden. Op deze pagina vind je verschillende speltypes terug. Om deze spellen te spelen heb je één archery tag huurpakket nodig. De spellen zijn gemaakt om te spelen op een grote open grasvlakte Bijvoorbeeld een voetbalveld. Speel archery tag nooit op een bebost terrein dan geraak je de pijlen makkelijk kwijt. Bij sommige spellen kan iedereen tegelijk meespelen bij andere zijn er spelrondes. Als alle rondes zijn gespeeld is iedereen aan de beurt gekomen. Heb je zelf een spel idee? Dan kun je dit altijd doorsturen via het contact formulier. Misschien win je wel een gratis archery tag spel!

Hungergames

Archery tag king joris
Benodigdheden:

 • 6 bogen en 12 tot 18 pijlen (dit spel wordt per 6 spelers gespeeld)
 • 6 maskers
 • 1 kegel (om het middenpunt aan te duiden

Aantal spelers:

 • minimum : 3
 • maximum: 6 spelers per pijl en boog spel set (bij meerder spelers, meerder rondes houden)

Uitleg:

Geef iedere speler een boog en 2 tot 3 pijlen. Iedereen moet in een kring staan met hun ruggen naar elkaar gericht. De spelleider telt van 0 tot 5 af. Vanaf dat de spelleider begint te tellen mogen alle spelers weglopen. Vanaf de 5de tel mag je ook schieten op elkaar.

De regels zijn simpel. Als je geraakt bent, ben je uitgeschakkeld. Je moet naar het midden van het speelveld om daar je boog en pijlen neer te leggen. De laatste persoon die overblijft is de winnaar.

Het is belangrijk om elkaars pijlen op te rapen anders val je snel zonder. Zoek na elk spel ook je pijlen terug. In het heetst van de strijd vergeet je soms wel waar ze naartoe zijn gevlogen.

Je kan ook in 2 teams van 3 spelen. Idem zoals het archerytag concept uit de Verenigde staten. Je begint met 3 tegen 3 en probeert de tegenstanders uit te schakelen.

archery tag kring

King of the middle

archey tag genk
Benodigdheden:

 • 3 bogen en 12  pijlen
 • 4 kegels ( 3 om de hoeken van het speelveld aan te duiden, 1 in het midden)

Aantal spelers:

 • minimum : 9
 • maximum : onbeperkt als u een groot speelveld hebt

Uitleg:

Dit spel speel je in drie groepen. Elke groep moet minstens 3 spelers hebben, 1 schutter en 2 pionnen.

Het terrein heeft per groep 1 startpunt en in het midden een overwinningspunt.

Doel van het spel is een pion in het midden van het veld hebben staan.

Alle pionnen in het spel mogen 1 stap/sprong naar voor zetten in het veld. Hierna schiet elke schutter beurtelings zijn pijlen op de vijandige pionnen af. Raakt deze een vijandige pion dan moet deze terug naar zijn startpunt gaan.

Dit herhaalt zich meerdere malen tot een pion het midden haalt, als een pion het midden heeft bereikt is dit team gewonnen.

archery tag driehoek

Dikke berta (overlopen)

archery tag overloop
Benodigdheden:

 • 6 bogen en 12 pijlen
 • 4 kegels (om het speelveld af te bakenen)
 • 10 maskers

Aantal spelers:

 • minimum : 3
 • maximum : 16 ( maximum aantal spelers voor 1 pijl en boog huurspel )

Uitleg: 

Voor dit spel worden de spelers opgedeeld in 2 groepen: de overlopers en de schutters. De schutter groep start met 1 schutter, alle andere spelers zijn overlopers. De overlopers dragen maskers voor hun veiligheid.

Het speelveld wordt opgedeeld in 3 zones: 2 zones zijn veilige zones, hierin mogen de overlopers niet beschoten worden. Tussen deze 2 zones ligt echter het jacht gebied. De overlopers moeten van de ene veilige zone naar de andere veilige zone lopen en zien dat ze niet geraakt worden door een schutter die in het jachtgebied staat. Als een overloper geraakt is, wordt deze een schutter ( tot dat de bogen op zijn, hierna moeten de geraakte overlopers aan de kant gaan staan of wisselen met een schutter die al lang in het jachtgebied staat ).

De overloper die als laatste overblijft wint het spel.

Tip: Zijn er niet genoeg maskers voor de overlopers? Plaats dan alle overlopers zonder masker in veilige zone 1 en alle overlopers met masker in veilige zone 2. Als je een masker hebt mag je overlopen, van zodra je de veilige zone hebt bereikt geef je je masker af aan een speler zonder masker die nog moet overlopen. Je kunt dit spel ook nog leuker maken door opblaasbare objecten in het speelveld te plaatsen (zie klassieke archery tag)

archery tag dikke bertha

Dassen roof

archery tag running
Benodigdheden:

 • 6 bogen en 12 pijlen
 • 6 kegels (om het speelveld af te bakenen)
 • 6 maskers
 • een zakdoek of sjaaltje

Aantal spelers:

 • minimum : 4
 • maximum : Onbeperkt (als u een groot speelveld heeft)

Uitleg:

Voor dit spel worden de spelers opgedeeld in 2 groepen. 1 persoon is de spelbegeleider. De 2 groepen geven hun leden allemaal een nummer en gaan klaar staan aan de rand van het speelveld (Dit is het kamp van elke groep)

De spelbegeleider roept vervolgens een nummer, de spelers die dit nummer hebben, rennen naar voor (waar het pijl en boog materiaal klaar ligt) en trekken een masker aan en pakken een pijl en boog. Je kan het spel op 2 manieren winnen: ofwel schakel je de tegenspeler uit door hem te raken met een pijl, ofwel grijp je het sjaaltje en breng je het veilig terug naar je kamp. De spelbegeleider mag meerdere nummer tegelijk roepen. (Maximum 3 nummers , 6 spelers tegelijk op het speelveld)

Een ander archery tag vorm is dat je een plaat/roos bij elk team hebt staan. De regel bij archery tag is dat het team waar de plaat/roos omgeschoten is, verliest.

archery tag vlaggen roof

Zakkendragen (estafette)

archery tag befor hit!
Benodigdheden:

 • 6 bogen en 12 pijlen
 • 10 kegels (om het speelveld af te bakenen)
 • 4 maskers
 • 2 zakken gevuld met grond of zwaardere voorwerpen

Aantal spelers:

 • minimum : 6
 • maximum : 18 (Meer spelers mogelijk bij een groot speelterrein en meerdere pijl en boog sets)

Uitleg:

In dit spel worden de spelers opgedeeld in 3 groepen. Om het spel te spelen zijn er 2 zware of grote voorwerpen nodig (een zak gevuld met grond bijvoorbeeld of een water ballon). Het doel van het spel is dit voorwerp zo snel mogelijk naar de overkant te brengen en terug te halen.

2 Groepen gaan langs elkaar in een rij klaar staan, ze zijn de dragers (ze dragen voor hun veiligheid een masker). Hun opdracht is het zware voorwerp naar de overkant te brengen, terug te komen en het voorwerp terug te halen. Ze moeten echter over een jachtveld heen lopen waar ze worden beschoten door de 3de groep. Als een speler geraakt wordt moet deze het voorwerp laten vallen en terug lopen naar hun groep. De volgende persoon van de groep mag dan een poging wagen om het voorwerp naar de overkant te brengen.

Als het voorwerp naar de overkant is gebracht moet de speler met lege handen terug keren, het voorwerp moet dan terug gehaald worden door de volgende speler.

Tip: je hebt enkel een veiligheidsmasker nodig als je het jachtveld oploopt, de maskers kunnen dus doorgegeven worden aan de persoon die loopt.

archery tag zakken dragen

Klassieke Archery tag

archery tag obstakels
Benodigdheden:

 • 6 bogen en 12 tot 18 pijlen (dit spel wordt per 6 spelers gespeeld)
 • 6 maskers
 • Opblaasbare objecten (Te huur aan 10 euro per object)
 • 5 lege flessen ( men kan het spel moeilijker maken door de flessen gedeeltelijk te vullen met water)

Aantal spelers:

 • minimum : 3
 • maximum: 6 spelers per pijl en boog spel set (bij meerder spelers, meerder rondes houden)

Uitleg:

In een klassiek Archery tag spel worden er opblaasbare objecten op het speelveld geplaatst. Hier kunnen de spelers zich achter verschuilen. Om het spel te winnen dien je de tegenpartij uit te schakelen of alle flessen van de tegenpartij om te schieten. De volledige spelregels kun je raadplegen via de volgende youtube video.

Bij PijlEnBoogSpel.be kun je ook opblaasbare objecten huren, deze kun je huren aan 10 euro per stuk (enkel af te halen in afhaalpunt Herent). Bij deze opblaasbare objecten krijg je altijd een elektrische pomp. Er moet dus elektriciteit aanwezig zijn op het speelveld. Contacteer ons via uit contact formulier als je een spel met opblaasbare objecten wenst