Informatie over archery tag

Archery tag is een actieve sport. Je probeert elkaar te raken met een zachte pijl. Je leest het goed, je schiet op elkaar! Bij archery tag maak je geen gebruik van verf (zoals bij paintball). Onze pijlen en bogen zijn speciaal gemaakt voor dit pijl en boog spel. De bogen zijn gelimiteerd in kracht en de pijlen uitgerust met een zachte dop. Dit maakt het spel volledig veilig. Het enige wat je nodig hebt om te spelen is ons pijl en boog materiaal, en een geschikt speelveld. Een voetbalveld, weide of sportzaal zijn ideaal als speelveld.

Archery tag voor alle leeftijden

Op pijlenboogspel.be kan je materiaal huren voor spelers vanaf 8 jaar. Je kan kinderbogen huren (aanrader voor 8 tot 14 jaar). De kinderbogen schieten +- 25m ver, zijn makkelijk in gebruik en schieten fluitende pijlen af. Voor de oudere spelers (vanaf 13 jaar) hebben we bogen en pijlen die +-35m ver schieten, ze zijn groter, komen harder aan en je hebt meer kracht nodig om je boog op te spannen. Blauwe plekken ga je er echter niet van krijgen.

Archery tag bogen (8+)

Voor verjaardagsfeestjes

Archery tag bogen (13+)

Of teambuilding activiteit

Archery tag is een spannende en veilige invulling voor verjaardagsfeest met kids van 8 tot 13 jaar. Alle spelers en begeleiders krijgen beschermbrillen. De pijlen zijn uitgerust met een zachte fluitende dop.

archery tag kinder set

Bij elke boog krijg je 3 pijlen en 1 beschermbril. Zorg dat je altijd op een open vlakte of sporthal speelt. Per pijl die je niet terug brengt moeten we helaas 5 euro waarborg inhouden. Om 1 boog te huren met 3 pijlen en beschermbril betaal je 5 euro. Je moet minstens 5 bogen huren (25 euro in totaal).

Archery tag is een perfect alternatief voor paintball. Het is even spannend en sportief! Daarom is dit pijl en boog spel perfect voor een teambuilding of vrijgezellenfeest.

archery tag volwassen

Bij elke boog krijg je een beschermbril en 2 pijlen met een zachte dop en een witte pijlschacht. Door de opvallende kleur kan je de pijlen snel terug vinden in het gras. Speel altijd op een open vlakte of sporthal. Klik hier voor locaties in de buurt. Kijk zeker ook eens bij onze spelconcepten om variatie in je spel te brengen!

Handleidingen

Onderstaande handleiding helpt je om je pijl en boog techniek te verbeteren. Bekijk ze zeker al eens voordat je ons spelmateriaal ophaalt. Wij voorzien een gedrukte handleiding bij het pijl en boog materiaal.

Video handleiding

In deze Youtube video leggen we de werking van de bogen uit (de bogen voor de volwassenen). Je krijgt ook enkele handige spel en schiet tips. Bekijk de video zeker voor je het spel gaat spelen. Nog vragen? Contacteer ons via het contact formulier.

Pdf handleidingen

Pdf handleidingen zijn gemakkelijk af te drukken en mee te nemen naar je activiteit.

Handleiding voor kinderbogen

Kinderen zijn snel vertrouwd met ons pijl en boog materiaal. Een handleiding om je schiettechniek te verbeteren kan echter nooit kwaad.

handleiding achery tag
handleiding achery tag

Handleiding voor +13 jaar

In deze handleiding wordt uitgelegd hoe je er voor zorgt dat je onze achery tag pijlen niet beschadigt, en hoe je de pees niet tegen je arm laat slaan. Een aanrader als je niet van blauwe plekken houdt.

Locaties

Om archery tag of een ander pijl en boog spel te spelen heb je een open ruimte nodig. Als je ergens gaat spelen waar te veel bomen en struiken staan zal je pijlen verliezen. Wij raden sporthallen, gras- en zandvlaktes of voetbalvelden aan. Je kan de open ruimte opvullen met (opblaasbare) obstakels. Opblaasbare obstakels zijn af te halen in verhuurpunt Herent en Hasselt. Een archery tag spel zonder obstakels is echter ook erg leuk en uitdagend.

Ben je op zoek naar een geschikte locatie in jouw beurt? Wij hebben enkele goede locaties voor je opgesomd!

Archery tag abdij van het park

Archery tag in Leuven

In Leuven zijn er enkele openbare plaatsen die geschikt zijn voor een pijl en boog spel. Zo is de grasweide aan de Abdij van Park een goede spelgrond (gelegen aan de Nobertijnenweg, zie foto). De rolschaatspiste in het Provinciedomein Kessel-lo is een andere geschikte plaats (Toegankelijk via de Eénmeilaan).

Zorg er wel altijd voor dat je geen andere mensen of voorbijgangers stoort met je spel.

Archery tag in Hasselt

Het oefenveld van FC Torpedo in Rapertingen (Hasselt) is erg geschikt voor een  pijl en boog spel. Contacteer FC Torpedo om het veld af te huren.

Het voetbalveld is gelegen aan de Pietelbeekstraat.

Archery tag op voetbalveld Hasselt
Archery tag in sporthal Beerse

Archery tag in Beerse

In Beerse kan je de sportzaal van sportcentrum ’t Beerke afhuren om archery tag te spelen. Deze sporthal ligt aan het afhaalpunt in Beerse (sportcentrum ’t Beerke).

De zaal huren kan al voor 14 euro/uur. Meer informatie over het huren van deze sportzaal kan je vinden op Beerse.be.

Archery tag in Antwerpen

Als je in Antwerpen een pijl en boog spel wil spelen is buurtsporthal Parkloods een goede speelplek.

Je kan deze sporthal afhuren voor  9 euro/uur. Als je genoeg hebt met de helft van de zaal kost dit maar 4,5 euro/uur. 

Meer informatie over sportzalen in Antwerpen

Archery tag in sporthal Antwerpen
archery tag in sporthal Mechelen

Archery tag in Mechelen

Sporthal Appelaar is een geschikte sporthal om een archery tag spel te spelen in Mechelen. Je betaalt 26 euro/uur als je de sportzaal wil huren.

Neem een kijkje op deze pagina voor meer informatie

Archery tag in Brugge

Voor wie archery tag wil spelen in Brugge is de sporthal van het Sint-Lodewijkscollege een goede keuze. Je kan deze sporthal afhuren voor 5 euro/uur.

Meer infomatie over sportzalen in Brugge.

archery tag in sporthal Brugge
archery tag in sporthal Deinze

Archery tag in Deinze

In Deinze is sporthal Palaestra een goede keuze als speelveld voor je archery tag spel. Je kan deze zaal afhuren voor 15 euro/uur.

Meer informatie over goede speelvelden in Deinze

© FaceTheAction.be Mechelsesteenweg 452b 3020 Herent België - BTW nummer BE0847314004